Onderweg

Ik ben bezig met een verhuizing. Ik ben onderweg van het ene stuk van mijn leven naar het andere stuk van mijn leven. Ik ben zeg maar nu op de brug, die de verbinding vormt. Het is een heel proces met gevoelens en emoties en verwerking van dingen. Het is een heel mooi proces, omdat er zoveel van te leren valt!

Om te beginnen vallen er mij twee dingen op.

Ten eerste is het heerlijk om door alle spullen heen te gaan. Dit gooi ik weg en dat blijft hier en dat gaat naar Nederland. En dan natuurlijk de grote verrassingen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had. Echt zo leuk om dingen die ik 13 jaar geleden in een doos heb gestopt tijdens de verhuizing nu weer terug te vinden, en weer in een doos te stoppen retour Nederland. Dat doe ik alleen maar met dingen waarvan ik blij ben om het te zien. Als ik er niet warm of koud van wordt is het afval of maak ik er hier iemand blij mee.

Het tweede wat me opvalt is dat ik het echt heerlijk vind om ruimte te maken. Door dingen weg te gooien en achter te laten maak je fysiek maar ook spiritueel ruimte voor nieuwe dingen. Wist je dat dit een principe is van Feng Shui! Dat is een meer dan 3000 jaar oude filosofie over hoe je via je leefomgeving je gevoel en je geluk kunt beïnvloeden.

Waar een verhuizing al niet goed voor is!! Want naast dat er een hoop ruimte ontstaat voor fysieke dingen (nieuwe meubels bijvoorbeeld) ontstaat er ook ruimte voor een nieuwe frisse start.

Ik heb hier 13 jaar lang mensen in huis gehad die voor me werkten. Schoonmaken, koken, strijken, alles werd voor me gedaan. Ik ben heel dankbaar voor wat er al die jaren allemaal voor mij gedaan is. Maar nu heb ik het personeel naar huis gestuurd. Er is toch niets meer te doen hier in een leeg huis. Ontbijt maken, het bed opmaken en de vloer vegen kan ik zelf ook wel. En ik vind het heerlijk om het op mijn eigen manier te doen!

Daarnaast voelt het als een bevrijding om niet meer te hoeven denken aan waar ik mijn tas heb staan. In die tas zit altijd mijn portemonnee met geld en het is regelmatig voorgekomen dat er geld verdween. Dus ter bescherming van mezelf en om het personeel geen kans te geven moest ik mijn tas altijd in het zicht hebben. Maar nu hoeft dat niet meer. Ik kan in een relaxte modus genieten van het leven.

Ik zit nu in een bijna leeg huis, er staat nog een bankstel, een bed, 3 hondenmanden en in de keuken wat kopjes en bestek, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Lekker overzichtelijk en het zet me aan het denken over de toekomst. Het lijkt me een goed idee om het nieuwe huis waar ik in terecht ga komen met zo min mogelijk meubels in te richten. En dan kan ik me meteen ook gaan verdiepen in Feng Shui, hoe zet je die meubelen zo goed mogelijk neer? Op welke manier genereer je de beste energie voor jezelf in het huis, en misschien ook wel daarbuiten, in de tuin. Ik krijg er meteen energie van! Jij ook?

2 comments

  1. Heel herkenbaar, Joanna. Alles gaat door je handen en het voelt goed om dat zelf te doen, zonder andere hulp. Het hoort bij het proces van afscheid nemen van dat wat voorbij is, en ruimte maken voor het nieuwe.
    Veel succes nog met je voorbereidingen om naar Nederland te komen. Dikke knuffel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *