Hatsikidee!

Al een tijdje hebben jullie geen blogs van mij gezien. Er zijn een paar ontwikkelingen die voor een complete stop van al mijn Over Spiritualiteit Gesproken-activiteiten zorgden.

Ten eerste komt er een verhuizing naar Nederland aan. Het besluit is genomen, we gaan terug van Ethiopië naar Nederland en daar gaan natuurlijk heel veel voorbereidingen aan vooraf. Dat neemt plek in in je hoofd en dan is er dus blijkbaar even geen plek voor het schrijven van een blog.

Daarnaast had ik leuke plannetjes met de meditaties die ik aan het ontwikkelen ben, die een voor een in duigen vielen. Dan komt er dus een moment dat je denkt ‘Laat maar’ en ‘Zie je wel!! Ik kan het toch niet’ en ‘Dit was het dan weer, op zoek naar iets anders’. En plots kwamen er tijdens gesprekken oude ideeën naar boven. Wat had ik graag anders gedaan in mijn leven? En ondanks dat ik alles wat ik heb meegemaakt niet had willen missen, had ik graag mijn opleiding afgerond met HBO-Verpleegkunde. Ja, daar was ‘ie dan, het nieuwe project waar ik me mee zou gaan bezighouden.

Ook bleven er problemen met de gezondheid van mijn lief. Dat veroorzaakte in mijn hoofd een grote blubber! Niets kwam er meer uit! Gelukkig zijn die problemen nu opgelost en dat maakte dat er weer ruimte ontstond voor mijn dingen. Er kriebelde toch nog steeds iets onderhuids, ondanks de negatieve gedachten die ik had met betrekking tot mijn Over Spiritualiteit Gesproken-project.

En toen sprak ik mijn coach, Petra Wilbrink. Zij vertelde mij over een manier van kijken naar het verloop van een proces. Het heet ‘de reis van de Held’ en is bedacht door Joseph Campbell. Hij is hoogleraar mythologie en hij heeft een overeenkomst in alle mythologische verhalen ontdekt. Je begint met de huidige situatie, zeg maar het gewone leven. Dan komt er een oproep tot avontuur, er ontstaat weerstand, er volgt een ontmoeting met een mentor. Die helpt je over de drempel te stappen, de nieuwe wereld in. Er volgt een inwijding of beproeving waardoor je de diepte ingaat. Er komt een kantelpunt aan. Stop ik of ga ik door? Is dit de dood van het proces of zet je door? Als je stopt ga je via een sluipweggetje weer naar het begin, de huidige situatie, op weg naar een nieuw avontuur. Ga je door dan vervolg je je weg via transformatie naar wederopstanding en kom je uit bij het elixer oftewel de gave van de Godin!

Was ik dus bijna gestopt!!!! Bijna in de valkuil gestapt en zomaar onderweg gegaan naar een nieuw avontuur. Maar door dit verhaal werd ik gedreven om verder te gaan! Niet op te geven maar op weg naar het elixer!! Wat een vooruitzicht!! Zonde ook van al het werk dat ik er al heb ingestoken!

Dus daarom bij deze mijn eerste blog sinds tijden! Met de belofte om door te gaan. Tot later!!

6 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *