Meditaties schrijven

Ik ben begonnen met het schrijven van meditaties. Het is leuk om te doen, maar helemaal vloeiend verliepen die sessies niet. Ik heb wel een fijne manier gevonden. Ik zet muziek op van Deva Premal, is steek een kaarsje aan en ga zitten. Het werkt wel maar toch was er iets dat miste. Maar wat dat was wist ik niet….

Het schrijven van meditaties leek me een prima onderwerp om een blog over te schrijven. Om die ervaring met jullie te delen. Maar helaas, iets hield me tegen. Ik wist niet precies wat het was en waarom het was en voelde me schuldig. Ik moet schrijven, want dat heb ik beloofd! En nou doe ik het niet… Nee ik deed het niet, maar dat had een reden! Geduld is een schone zaak, en ook hier was dat zo.

Gisteren ben ik naar kristallenwinkel ’t Lichtpuntje’ in Heerle geweest. Dat is een klein plaatsje in de buurt bij Bergen op Zoom. Een heel fijne plek, lekker landelijk. Tussen de aardappelvelden ligt daar een boerderijtje waar de winkel gevestigd is. Er lopen varkens en kippen, geiten en schapen, er staan banken waar je kan zitten, Je krijgt koffie of thee, kortom een heerlijk plekje om te zijn. Voordat je zo’n winkel vol kristallen bezoekt is het wel handig om je wat open te stellen voor wat de stenen te vertellen hebben. Ik had bedacht dat ik voor mezelf een steen zou zoeken, maar ook voor iemand die wel een steuntje in de rug kon gebruiken. Ik liep de winkel binnen en paf! Meteen werd mijn oog getrokken naar een bakje met gestippelde stenen. Het was overduidelijk dat dit DE steuntje-in-de-rug-steen was. Geweldig. Voor mezelf was het moeilijker, er trok zoveel mijn aandacht. Uiteindelijk veel moois gevonden met mooie energie. Bij ieder kristal kreeg ik ook een beschrijving van wat de energie van het kristal voor je kan doen.

En door die beschrijvingen kwam ik op een idee. Ieder kristal heeft zijn eigen energie en ondersteund daarmee ook verschillende kwaliteiten in onze persoonlijkheid. Dat is weer een stukje natuur dat ons kan helpen in het leven. En toen viel het kwartje! De energie van alle kristallen die ik heb aangeschaft kan ik ook gebruiken bij het schrijven van de meditaties. Ik heb bijvoorbeeld een Jaspis die helpt bij het uitstralen van levensvreugde. Die kan ik prima gebruiken bij een meditatie over levensvreugde. En ik heb ook een rozenkwarts, die prima te gebruiken is bij een meditatie over liefde. Ik heb het vanochtend meteen uitgeprobeerd en het proces stroomt! Het schrijven ging als een tierelier!! Ik werd er helemaal blij van. Het is een mooie ervaring die ik graag met jullie deel. Het is wederom een bevestiging dat de natuur met ons communiceert en ons wil en kan ondersteunen.

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *