Essentiële oliën

Een vriendin stuurde me laatst een link naar een artikel over Essentiële Oliën. Het gaat over een onderzoek naar het effect dat het verstuiven van essentiële olie op je hersenen heeft.

Ik wil dit graag met jullie delen en bedacht dat ik nog wel meer zou kunnen schrijven over mijn ervaringen met essentiële olie.

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik voor het eerst met essentiële oliën in aanraking kwam. Een moeder op de school van mijn kinderen was er zo enthousiast over dat ik er benieuwd naar werd. Lavendel was toen de meest populaire omdat iedereen er zo lekker rustig van werd. Uiteindelijk ben ik een cursus aromatherapie gaan volgen. Daar leerde ik nog veel meer oliën kennen en ook de verschillende manieren om ze te gebruiken.

Mij bevalt het nog steeds het best om gewoon een paar druppels op een tissue te druppelenen inademen maar. Dat is een ouderwetse manier maar wel erg effectief tegen hoesten met kaneelolie. Ook val ik bij verkoudheid heerlijk in slaap met een mengsel van pepermuntolie, eucalyptusolie en basilicumolie.

Er is tegenwoordig steeds meer bekend over essentiële olie en het gebruik ervan. Er zijn op veel plekken diffusers te koop om de olie in de lucht te vernevelen, maar ook kan je je favoriete geur mengen met een neutrale crème om zo je eigen handcrème te maken. Daar geniet ik iedere keer weer van, dat ik mijn eigen crèmepje heb gemaakt!

Een jaar geleden heb ik een workshop gevolgd over een massage therapie die werkt met een basisolie en verschillende essentiële oliën. Ze worden over de rug en de voeten verdeeld op de meridiaan lijnen en je volgt vier stappen tijdens de massage: je vermindert stress, je versterkt het immuunsysteem, je vermindert ontstekingsreacties en als laatste breng je de innerlijke balans weer op peil. Ik vind het heerlijk om deze massage te geven en de mensen die de massage van mij hebben ontvangen waren erna heerlijk relaxed. Zo werkt het ook weer twee kanten op en daar geniet ik eigenlijk het allermeest van.

Ook heb ik laatst een boek aangeschaft met een groot aantal essentiële oliën en hun gebruik. Er zijn er zo veel en het heeft me echt verrast wat je er allemaal mee kan doen. Als je alleen al weet waar je citroenolie allemaal voor kan gebruiken! Er zijn alleen al 13 verschillende redenen om het te gebruiken: gewrichtsontsteking, verkoudheid, constipatie, hoesten, snijwonden, trage spijsvertering, keelpijn, zonnebrand, voor een opbeurende werking, stress verminderend, bij vermoeidheid, bij inwendig gebruik tegen zure oprispingen en het kalmeert de maag. Soms kwam ik ook oude bekenden tegen: kruidnagel als plaatselijke pijnbestrijder. Dat werd vroeger gebruikt bij kiespijn met een kruidnagel tegen je pijnlijke kies! Tea Tree olie met zijn schimmelwerende werking was bij mij ook al bekend.

Wat ik ook uit het boek heb gehaald is de roller. Je vult een rollertje met een basisolie en vult het aan met een paar druppels essentiële olie. Je rolt de olie op de polsen of in je nek en het geeft meteen effect. Bijvoorbeeld met pepermunt op de polsen, slapen en eventueel in de nek bij hoofdpijn. Binnen een half uurtje is de pijn verdwenen. Scheelt weer paracetamol!

En daarnaast doet essentiële olie dus nog veel meer goeds. Ik denk echt dat deze oliën in ieder geval een ondersteunend effect geven en ik hoop dat deze blog je inspireert om ook eens op onderzoek uit te gaan op internet.

Lees het artikel waar ik deze blog mee begon via de link hieronder:

https://www.nieuwetijdskind.com/dit-doet-het-verstuiven-van-essentiele-olien-met-je-hersenen

One comment

  1. Dankjewel voor de interessante info. Ik heb gemerkt dat Salie ook heel goed helpt bij keelpijn. Ik doe het in een beetje water en gorgel er mee..

Comments are closed.