Anders dan gepland

Zoals ik al eerder schreef ben ik bezig met het schrijven van meditaties. Ik ga ze opnemen en over een tijdje komen ze beschikbaar voor jullie. Ik was de afgelopen tijd in Nederland en had ieder moment dat het kon het schrijven van een meditatie ingepland. Als ik de planning helemaal had kunnen volgen dan was ik nu klaar geweest met schrijven. Maar zoals zo vaak in het leven lopen dingen vaak anders dan gepland!

Ten eerste waren er zoveel andere dingen te doen! Het is altijd leuk om na een tijdje Ethiopië weer in Nederland te zijn. Zoveel mensen te ontmoeten en winkels te bezoeken en lekker wandelen, fietsen en hardlopen! Maar nadat alle afleiding minder aantrekkelijk begon te worden was het met 7 dagen vertraging tijd om te gaan schrijven. Het ging best goed, vooral na mijn ontdekking met het schrijven met behulp van de energie van de kristallen.

Maar toen kwam er ineens verontrustend nieuws uit Ethiopië. Mijn liefste lag in het ziekenhuis met een zware longontsteking. En toen was ineens alle rust uit mijn lijf verdwenen.  Met geen mogelijkheid kreeg ik het meer voor elkaar om de rust terug te vinden zodat ik toch kon schrijven. Het vreet energie, zulk nieuws. Wat er ook gebeurde was dat ik alleen maar bezig was met nieuws vergaren uit Ethiopië over hoe het met mijn lief ging. En na twee dagen was ik ook nog bezig met hoe ik mezelf rustig kon krijgen want ik sliep bijna niet meer van de spanning in mijn lijf! Het bubbelde continu op en neer, die onrust. Ik ben aan de slag gegaan met de rescue druppeltjes van Dr Bach. Die hielpen de eerste nacht goed, maar de dag erna sliep ik weer bijna niet. Het ging helemaal niet goed in Ethiopië dus de spanning was weer om te snijden.

Huilen deed ik wel maar dat hielp maar een beetje. Meestal is dat voor mij wel een goede methode om te ontladen. Ik moest dus maar iets anders bedenken. Uiteindelijk ben ik maar dingen gaan doen die ik toch van plan was om te doen. Alleen maar in bed liggen en me afvragen wanneer de slaap zou komen beviel niet goed. Dus werd het schoonmaken en opruimen van de badkamer, post uitzoeken, belangrijke papieren uit de post in mappen opbergen, de vloer droog swifferen en daarna nat swifferen, genieten van de geur die dat teweegbrengt, de uitgebloeide bloemen weggooien, het oud papier klaarzetten om naar de papiercontainer te brengen, het fornuis schoonmaken. Allemaal tijdens het duister van de nacht, maar ik viel er niemand mee lastig omdat ik alleen in ons appartement was. Het bracht me een gevoel van ordening. Dat alles uit de war werd gehaald. En dat brengt rust. Bijzonder hè, zo bracht de onrust de weg naar de rust.

Dingen gaan eigenlijk meestal wel anders dan ik ze van tevoren bedenk. Meestal kan ik daar wel goed mee omgaan. Gewoon meebuigen als een rietstengel in de wind. Spelen met de dingen die je overkomen en alles als een uitdaging zien: Hoe kan ik hier zo positief mogelijk een draai aan geven? Maar soms raakt hetgeen er anders gaat dan gepland je zo erg. Dan lukt het niet om maar gewoon alleen maar even mee te buigen met de wind. Je kunt je dan zo verloren voelen, maar weet je, eigenlijk is er altijd een uitweg. Een manier waarop je niet meegezogen wordt in de emotie. Soms zijn een paar druppeltjes genoeg en soms moet je ook nog even flink schoonmaken en opruimen. Alles in je leven is er om van te leren. Hoe diep je ook zit, er is altijd licht. Ik weet nu wat ik kan doen als me weer zoiets overkomt wat me uit evenwicht brengt. Ik hoop dat ik met deze blog jou ook een stukje dichterbij jouw eigen oplossing heb gebracht.

 

3 comments

    1. Heeee Ina, daar ben ik weer en dan zie ik ineens jouw reactie!!!
      Met manlief is het weer goed!Vol plannen en met plezier uitkijkend naar de toekomst!
      dikke knuffel uit Ethiopië

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *